HomeDulciuriPrăjituriPrăjitură din foi cu cremă de zahăr ars

Prăjitură din foi cu cremă de zahăr ars

Complexitate: medie
Timp preparare: 1h, aşteptare 12h
Ustensile: mixer, cratiţe, lingură, bol, tavă pentru copt
Porţii: -
VN:F [1.9.17_1161]
Rating: 1.0/5 (1 vote cast)

Ingredientele pentru reţeta prăjitură din foi cu cremă de zahăr ars

-foi

  • 400g făină
  • 150g unt
  • 3 linguri smântână
  • 1 ou
  • 1 linguriţa bicarbonat de sodiu
  • 1 vârf cuţit sare
  • 2 linguri zahăr
  • 1 pachet zahăr vanilat

-crema

  • 100g zahăr pentru caramel
  • 50g făină
  • 250ml lapte
  • 100g unt
  • 100g zahăr pudră
  • 1 pachet zahăr vanilat

-glazura

  • 3 linguri zahăr
  • 2 linguri cacao
  • 2 linguri apă
  • 25g unt
Prăjitură din foi cu cremă de zahăr ars, 1.0 out of 5 based on 1 rating Bookmark and Share

Preparare prăjitură din foi cu cremă de zahăr ars

-foi
  1. Se freaca untul cu oul, smantana, zaharul, vanilia si sarea.
  2. Se adauga bicarbonatul stins cu otet sau suc de lamaie.
  3. Se incorporeaza faina pana se obtine un aluat tare si se framanta bine.
  4. Se imparte aluatul in 4 si se intind 4 foi care se coc pe dosul tavii ~5 minute fiecare.
-crema
  1. 150g zahar se arde si se stinge cu 50ml apa sau cafea
  2. 50g faina se amesteca cu laptele si se toarna peste caramel, lasandu-se sa fiarba cateva minute.
  3. Untul se freaca cu zaharul pudra si vanilia si se amesteca cu caramelul racit.
-glazura
  1. Se amesteca zaharul cu cacao si apa; se topesc pe foc.
  2. Se adauga untul si se amesteca bine.
-montarea prajiturii
  1. Se aseaza o foaie, se pune 1/3 din crema, apoi iar o foaie, iar crema... si la urma foaie.
  2. Se aseaza o greutate pe prajitura, timp de 12 ore.
  3. Se pune apoi glazura si se taie in romburi sau patrate

Recomandări pentru reţeta prăjitură din foi cu cremă de zahăr ars

Taguri: , , , , ,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *