HomeDulciuriPrăjituriPrăjitura Didina

Prăjitura Didina

Complexitate: medie
Timp preparare: 1h 30min
Ustensile: tel, lingură de lemn, tavă
Porţii: -
VN:F [1.9.17_1161]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Ingredientele pentru reţeta prăjitura didina

-blat

  • 300g zahăr brun
  • 100g unt
  • 2 oua si 2 albuşuri
  • 300g făină
  • 1/4 litru lapte
  • 1 praf copt sau 1 linguriţă bicarbonat de sodiu stins in puţină zeamă de lămâie
  • 7 linguriţe cacao
  • 100g nuci tăiate mărunt
  • praf vanilie
  • esenţa lămâie

-crema

  • 100ml lapte
  • 2 linguri zahăr
  • 2 gălbenuşuri
  • 3 linguriţe făină
  • 100g unt
Bookmark and Share

Preparare prăjitura didina

-blatul
  1. Se freaca untul cu 2 galbenusuri si zaharul pana se face o crema.
  2. Se adauga faina cu bicarbonatul, cacaua, nucile, mirodeniile, iar apoi laptele.
  3. Se amesteca pana se omogenizeaza totul.
  4. Se bat 4 albusuri spuma si se incorporeasa usor cu o lingura.
  5. Se toarna totul intr-o tava tapetata si se baga in cuptorul incins la 180 grade.
  6. Cand este gata si destul de rece se toarna pe blat urmatoarea crema.
-crema
  1. Se fierbe laptele cu galbenusul, faina, zaharul si se amesteca cu untul cand s-a racit .

Recomandări pentru reţeta prăjitura didina

Taguri: , , , , , , ,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *