HomeDulciuriPrăjituriPrăjitură delicioasă

Prăjitură delicioasă

Complexitate: redusa
Timp preparare:
Ustensile:
Porţii: -
VN:F [1.9.17_1161]
Rating: 5.0/5 (1 vote cast)

Ingredientele pentru reţeta prăjitură delicioasă

– pentru foi

  • 2 ouă
  • 6 linguri zahăr
  • 6 linguri ulei
  • 6 linguri lapte sau apă
  • 2 pacheţele de zahăr vanilat
  • 1 praf sare
  • 500g făină
  • 2 linguriţe amoniac pentru prăjituri

– umplutura

  • 1,5 kg mere
  • 7 linguri zahăr
  • 1 lingură unt

– glazura

  • 200g smântână pentru frişcă
Prăjitură delicioasă, 5.0 out of 5 based on 1 rating Bookmark and Share

Preparare prăjitură delicioasă

Preparare Foile
  1. Se amesteca ouale cu zaharul, uleiul, sarea, zahar vanilat si cu laptele ferbinte.
  2. Se adauga amoniacul stins cu putin otet sau suc de  lamiie.
  3. Se incorporeaza faina pana ce se obtine un aluat care se poate intinde pe dosul tavii de aragaz.
  4. Se fac 3-4 foi care se coc pe dosul tavii de aragaz.
Umplutura
  1. Merele se rad si se calesc bine cu untul si zaharul pana nu mai este suc.
Montarea prajiturii
  1. Se pune o foaie apoi umplutura iar o foaie iar umplutura pina ce sunt terminate toate foile.
  2. Peste ultima foaie se pune frisca sau zahar pudra
Recomandari Aluatul nu trebuie sa fie prea tare iar foile sa nu fie tinute in cuptor decat pana se fac de culoare roza. Pentru cuptorul electric la 200 grade 4-5 minute, cat intinzi urmatoarea foaie

Recomandări pentru reţeta prăjitură delicioasă

Taguri: , , , ,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *