HomeDulciuriPrăjituriPrăjitură cu nucă şi smântână

Prăjitură cu nucă şi smântână

Complexitate: medie
Timp preparare: 1h 30min
Ustensile: bol, tel, tavă, mixer, lingură
Porţii: -
VN:F [1.9.17_1161]
Rating: 3.9/5 (8 votes cast)

Ingredientele pentru reţeta prăjitură cu nucă şi smântână

– pentru foi

  • 2 ouă
  • 6 linguri zahăr
  • 6 linguri ulei
  • 6 linguri lapte sau apă
  • 2 pacheţele de zahăr vanilat
  • 1 praf sare
  • 500g făină
  • 2 linguriţe amoniac pentru prăjituri

– pentru cremă

  • 500 g smântână
  • 2 linguri cacao
  • 250 nucă măcinată
  • 150 g zahăr pudră
  • esenţa de rom sau rom
Prăjitură cu nucă şi smântână, 3.9 out of 5 based on 8 ratings Bookmark and Share

Preparare prăjitură cu nucă şi smântână

-foi
  1. Se amesteca ouale cu zaharul, uleiul, sarea, zaharul vanilat si cu laptele ferbinte.
  2. Se adauga amoniacul stins cu putin otet sau suc de lamiie.
  3. Se incorporeaza faina pana ce se obtine un aluat care se poate intinde pe dosul tavii de aragaz.
  4. Se fac 3-4 foi care se coc pe dosul tavii de aragaz.
-crema
  1. Se bate smantana frisca cu zaharul pudra si se adauga nuca, cacao, rom.
-umplerea prajiturii cu crema
  1. Se pune crema intre foi si se pudreaza cu zahar ultima foaie.
  2. Se aseaza un celofan peste prajitura, apoi un fund de lemn greu
 

Recomandări pentru reţeta prăjitură cu nucă şi smântână

Aluatul nu trebuie sa fie prea tare, iar foile sa nu fie tinute in cuptor decat pana se fac de culoare roz. Pentru cuptorul electric la 200 grade 4-5 minute, cat intinzi urmatoarea foaie. Se poate pune pe prajitura si o glazura de ciocolata. Se taie in ce forme doriti cand se serveste.

Taguri: , , , ,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *