HomeDulciuriPrăjituriPrăjitură cu nucă şi nes

Prăjitură cu nucă şi nes

Complexitate: medie
Timp preparare: 1h 30min
Ustensile: bol, tel, tavă, pai,
Porţii: -
VN:F [1.9.17_1161]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Ingredientele pentru reţeta prăjitură cu nucă şi nes

-blat

  • 6 ouă
  • 140g zahăr brun
  • 140g nucă măcinată
  • 2 linguri făină
  • 1 pachet praf de copt
  • 1 praf de sare

-cremă

  • 200 g unt
  • 150 g zahăr pudră
  • 2 linguriţă nes
  • 2 gălbenuşuri
  • 150 g nucă măcinată

-glazură

  • Se topesc 100 g zahăr pudră cu 2 linguri cacao şi 2 linguri apă.
Bookmark and Share

Preparare prăjitură cu nucă şi nes

-blat
  1. Se separa albusurile de galbenusuri.
  2. Galbenusurile se bat cu zaharul, se adauga nuca si faina amestecata cu praful de copt (in loc de praf de copt se poate folosi bicarbonat de sodiu stins in puţină zeamă de lămâie).
  3. Se bat albusurile spuma cu un praf de sare si se incorporeaza usor in galbenusuri cu o lingura.
  4. Se pune aluatul intr-o tava tapetata si se coace la foc potrivit ~25 minute.
  5. Se incearca cu un pai; trebuie sa fie uscat cand se inteapa blatul.
-crema
  1. Se freaca spuma untul cu zaharul; se adauga galbenusurile si nesul.
  2. Se freaca pana nu se mai simte zaharul, apoi se incorporeaza nuca.
  3. Se aseaza crema pe blat si apoi se toarna glazura care nu trebuie sa fie fierbinte, sa nu topeasca crema.
 

Recomandări pentru reţeta prăjitură cu nucă şi nes

In loc de glazura cu cacao se poate pune o bezea din 2 albusuri frecate cu 100 g zahar pudra la baie de apa. Peste bezea se pune ciocolata rasa.

Taguri: , , , , ,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *