HomeDulciuriPrăjituriPrăjitură cu glazură

Prăjitură cu glazură

Complexitate: medie
Timp preparare: 1h 30min
Ustensile: tel, bol, oală, tavă
Porţii: -
VN:F [1.9.17_1161]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Ingredientele pentru reţeta prăjitură cu glazură

-pentru foi

  • 200g unt
  • 150g zahăr
  • 4 gălbenuşuri
  • 500g făină
  • 1 praf sare
  • 1 pachet zahăr vanilat
  • 1 linguriţă amoniac stins cu oţet sau suc de lămâie

-crema

  • 100g zahăr
  • 200ml lapte
  • 2 linguri cacao
  • 1 cană vişine proaspete sau din vişinată
  • 1 lingură esenţă rom

-glazura

  • 4 albuşuri cu 150 zahăr pudră se bat pe baie de apă
Bookmark and Share

Preparare prăjitură cu glazură

-foi
  1. Galbenusurile se freaca cu zaharul, se adauga untul topit dar rece, laptele si amoniacul.
  2. Se incorporeaza faina si se framanta bine aluatul.
  3. Se fac 3 foi care se coc pe dosul tavii.
- crema
  1. Zaharul impreuna cu cacao se topeste in lapte.
  2. In siropul racit se pune o foaie sfarmata, visinele tocate si se amesteca bine.
- montarea prajiturii
  1. Intre cele 2 foi se va pune crema, iar deasupra se aseaza glazura.
  2. Se baga la frigider si se serveste a doua zi.

Recomandări pentru reţeta prăjitură cu glazură

Taguri: , , , , ,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *