HomeDulciuriPrăjituriPrăjitură cu cremă de ciocolată

Prăjitură cu cremă de ciocolată

Complexitate: medie
Timp preparare: 1h 30min
Ustensile: mixer/tel, bol, lingură, planşetă de lemn, tavă
Porţii: -
VN:F [1.9.17_1161]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Ingredientele pentru reţeta prăjitură cu cremă de ciocolată

-pentru 1 foaie

  • 5 ouă
  • 5 linguri zahăr
  • 5 linguri apă
  • 5 linguri ulei
  • 5 linguri nucă
  • 2 linguri făină amestecate cu 2 linguri cacao

-crema

  • 200g unt
  • 1 cutie crema de ciocolata bio
Bookmark and Share

Preparare prăjitură cu cremă de ciocolată

  1. Se separa albusurile de galbenusuri.
  2. Se bat albusurile spuma, se adauga zaharul si se bat bine.
  3. Se adauga galbenusurile pe rand apoi la fel apa si uleiul.
  4. Se incorporeaza nuca, faina si cacaua.
  5. Se pune intr-o tava unsa si tapetata si se baga la cuptorul incins 180 grade.
-se fac 2 foi si se pune intre ele urmatoarea crema:
  1. 175g unt se freaca si se amesteca bine cu o cutie de crema de ciocolata bio.
  2. Se pune pe prajitura un fund de lemn cu o greutate.
  3. Peste a doua foaie se pune glazura de ciocolata: 50g zahar pudra, 50g ciocolata menaj bio in 2 linguri apa se topesc foarte bine apoi se adauga peste 25g unt si se amesteca.

Recomandări pentru reţeta prăjitură cu cremă de ciocolată

Taguri: , , , , , ,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *