HomeDulciuriPrăjituriPrăjitură cranţ

Prăjitură cranţ

Complexitate: medie
Timp preparare: 1h 30min
Ustensile: bol, tel/mixer, lingură lemn, pai, tavă, lingură, planşetă lemn
Porţii: -
VN:F [1.9.17_1161]
Rating: 3.3/5 (3 votes cast)

Ingredientele pentru reţeta prăjitură cranţ

– pentru blat

  • 6 ouă
  • 200 g făină
  • 6 linguri apă
  • 3 linguri ulei
  • 250 g zahăr
  • 1 praf de copt
  • 1 plic zahăr vanilat

– cremă

  • 500ml lapte
  • 200g zahăr
  • 2 ouă
  • 3 linguri făină
  • 2-3 plicuri zahăr vanilat
  • 200g unt

– pentru cranţ

  • 150g zahăr
  • 1 pahar nucă tocată
Prăjitură cranţ, 3.3 out of 5 based on 3 ratings Bookmark and Share

Preparare prăjitură cranţ

  1. Se separa galbenusurile de albusuri.
  2. Galbenusurile se bat spuma cu 125g de zahar si vanilie, se adauga faina in care s-a amestecat praful de copt
  3. Se amesteca usor cu mixerul adaugand lingurile de apa si uleiul obtinand un aluat moale .
  4. Albusurile se bat spuma cu 125g de zahar.
  5. Se amesteca cu lingura de lemn aluatul cu spuma de albus.
  6. Se toarna compozita obtinuta intr-o tava de aragaz, tapetata cu faina dupa ce a fost unsa cu ulei, se intinde bine cu lingura.
  7. Se baga la cuptor la 180 grade cam 30 minute; se incearca cu un pai.
  8. Se lasa sa se raceasca si se taie in doua pe inaltimea blatului.
Pregatirea cremei
  1. Se amesteca ouale cu zaharul, vanilia si faina, apoi se adauga laptele fierbinte si se clocoteste totul bine.
  2. Se stinge focul, adaugam untul si se amesteca bine.
Pregatirea crantului
  1. Zaharul se caramelizeaza si se amestica cu nuca tocata.
  2. Se scoate pe un fund da lemn ud si se roteste de 2-3 ori sa nu se lipeasca de lemn.
  3. Se lasa sa se raceasca si se piseaza.
Umplerea prajiturii cu crema
  1. Se pune 2/3 din crema intre foile de blat.
  2. Se unge ultima foaie cu restul de crema si se presara nuca caramelizata.
  3. Se baga la frigider si se taie cand o serviti.

Recomandări pentru reţeta prăjitură cranţ

Taguri: , , , , ,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *