HomeDulciuriPrăjituriPrăjitura albiniţa

Prăjitura albiniţa

Complexitate: mare
Timp preparare: 2h
Ustensile: bol, lingură, tel, tavă, cratiţă
Porţii: -
VN:F [1.9.17_1161]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Ingredientele pentru reţeta prăjitura albiniţa

-foi
400g făină
1 ou
150g zahăr
30g unt
2 linguri miere
3 linguri lapte
1 linguriţă bicarbonat de sodiu stins cu suc de lămâie sau oţet
-crema
170g unt
2 pachete zahăr vanilat
150g zahăr brun
250ml lapte
2 linguri griş
gem caise

Bookmark and Share

Preparare prăjitura albiniţa

-foi
  1. Se freaca oul cu zaharul si untul.
  2. Se adauga mierea cu laptele si se amesteca pe abur pana se ingroasa.
  3. Se incorporeaza bicarbonatul, faina si se framanta bine aluatul.
  4. Se imparte in 4 parte si se fac 4 foi care se coc pe dosul tavii la 180 grade.
-crema
  1. Se fierbe laptele cu zaharul si grisul.
  2. Dupa ce s-a racit se amesteca cu untul frecat si vanilia.
-montarea prajiturii
  1. Se pune 1/2 din crema pe prima foaie, se pune peste crema a doua foaie care se unge cu gem de caise.
  2. Peste gem se aseaza alta foaie peste care se pune restul de crema si apoi ultima foie.
  3. Pe ultima foie se pune o glazura de cacao (se topesc 3 linguri zahar cu 3 linguri apa si 2 linguri cacao)

Recomandări pentru reţeta prăjitura albiniţa

Taguri: , , , , , ,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *