HomeDulciuriPrăjituriPrăjitura ,,Alb şi Negru”

Prăjitura ,,Alb şi Negru”

Complexitate: mare
Timp preparare: 1h 20min, aşteptare 4h
Ustensile: mixer, tel, lingură, tavă mare pentru blat, tavă, cuţit
Porţii: -
VN:F [1.9.17_1161]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Ingredientele pentru reţeta prăjitura ,,alb şi negru”

-blatul I

  • 6 ouă
  • 6 linguri zahăr
  • 6 linguri făină
  • 1 pachet zahăr vanilat

-foi 2 buc

  • 2 ouă
  • 2 linguri cacao
  • 100g unt
  • 1 linguriţă bicarbonat de sodiu
  • 5 linguri smântână
  • făină
  • 1 praf da sare

-crema

  • 1/2 litru lapte
  • 3-4 linguri de făină
  • 1 lămâie (coaja şi suc)
  • 6 linguri zahăr brun
  • 100g unt

-glazura

  • 3 linguri zahăr brun
  • 2 linguri cacao
  • 2 linguri lapte
  • 25g unt
Bookmark and Share

Preparare prăjitura ,,alb şi negru”

-blatul I
  1. Se separa albusurile de galbenusuri.
  2. Se dat albusurile spuma, se adauga zaharul si zaharul vanilat, se incorporeaza galbenusurile unul cate unul.
  3. Se incorporeaza faina usor cu telul.
  4. Se pune totul intr-o tava mare tapetata cu hartie de copt
  5. Se baga in cuptorul incins ~15 minute.
-foile
  1. Se amesteca ouale cu untul, smantana, zaharul, cacaua, sarea si bicarbonatul de sodiu stins cu putina zeama de lămâie.
  2. Se incorporeaza faina pana rezulta un aluat care se poate intinde cu mana pe tava tapetata cu faina.
  3. Se fac 2 foi din acest aluat si se coc la 180 grade.
-crema
  1. Se amesteca faina cu zaharul si putin lapte,se incorporeaza laptele fierbinte si se fierbe incontinuare la foc mic pana se ingroasa.
  2. Se lasa sa se raceasca, se adauga sucul si coaja de lamaie, apoi untul frecat spuma.
  3. Se pune jumate din crema pe prima foaie apoi se pune blatul I pe care s-a pus restul de crema.
  4. Se pune a doua foaie si se preseaza bine.
  5. Dupa 3-4 ore se pune glazura peste prajitura.
-glazura
  1. Zaharul, cacaua si laptele se topesc si se adauga untul.

Recomandări pentru reţeta prăjitura ,,alb şi negru”

Taguri: , , , , ,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *