HomeDulciuriPrăjituriEclere cu ciocolată

Eclere cu ciocolată

Complexitate: medie
Timp preparare: 1h 30min
Ustensile: bol, tel, lingură lemn, cratiţă, şpriţ sau duiuri, tavă
Porţii: -
VN:F [1.9.17_1161]
Rating: 5.0/5 (2 votes cast)

Ingredientele pentru reţeta eclere cu ciocolată

-aluat

  • 150g făină
  • 100g unt sau 75ml ulei
  • 250ml apă
  • 1 lingura zahăr
  • 1 praf de sare
  • 3-4 ouă

-crema

  • 1 litru lapte
  • 5 ouă ecologice medii
  • 3 linguri cu vârf făină bio
  • 6 linguri cacao
  • 200g zahăr brun

-glazura

  • 100g zahăr pudră
  • 30g unt
  • 2 linguri apă
  • 4 linguri cacao sau 2 linguri cacao si 25 g ciocolată
Eclere cu ciocolată, 5.0 out of 5 based on 2 ratings Bookmark and Share

Preparare eclere cu ciocolată

-aluat
  1. Se scot ouale din frigider pentru a sta la temperatura camerei si se sparg intr-un bol de sticla sau plastic. Ouale vor fi folosite la pasul 5 de jos.
  2. Se pune apa cu sarea, zaharul si untul (sau uleiul) la fiert.
  3. In momentul cand clocoteste se ia de pe foc si se adauga faina.
  4. Se freaca bine cu o lingura de lemn pana ce se desprinde pasta de pe vas. Se mai pune 2 minute vasul pe aragaz, la foc mic si se amesteca in continuare cu lingura de lemn.
  5. Se lasa aluatul rezultat sa se raceasca putin si dupa aproximativ 15 minute se adauga ouale unul cate unul din bol, dupa fiecare ou amestecandu-se totul cu lingura de lemn (sau mixer) pana ce oul se incorporeaza in aluat.
  6. Din pasta obtinuta se pun cu lingurita sau spritul pe o tava bine unsa bastonase de 10 cm.
  7. Preincalziti cuptorul la 200 grade, inainte de a introduce tava cu eclere in el.
  8. Se coc la 200 grade 15-20 minute si inca 15 minute la 180 grade. Posibil la cuptorul cu gaz, fara termometru, sa dureze cu 5-10min in plus.
  9. Dupa ce eclerele se scot din cuptor se lasa sa se raceasca inainte de a le umple cu crema.
-crema
  1. Se freaca oule cu zaharul cu ajutorul unui tel
  2. Apoi se adauga faina cu ajutorul unei strecuratori.
  3. Se pune cacao si iar se amesteca
  4. Se pune vasul cu laptele pe foc.
  5. Cand laptele este cald se rastoarna compozitia de mai sus in vas si se amesteca continuu cu un tel sau lingura de lemn.
  6. Se lasa sa se raceasca si pe urma se pune in sprit.
  7. Se ia fiecare ecler in parte si i se fac 2 gauri pe partea inferioara si se umple eclerul cu crema, cu ajutorul spritului prin aceste 2 gauri.
-glazura
  1. Se amesteca toate ingredientele si se fierb in baie de apa pana se topeste zaharul.
  2. Se ia fiecare ecler umplut anterior cu crema si partea superioara a lui se da prin acest amestec de ciocolata, dupa care se aseaza frumos intr-o tava/farfurie.
  3. Tava cu eclere se lasa la frigider aproximativ 6 ore inainte de a se consuma.
 

Recomandări pentru reţeta eclere cu ciocolată

Din aceste cantitati obtineti 20 eclere mari (aprox. 8cm lungime). Daca doriti mai multe eclere dublati toate ingredientele de la aluat, crema si glazura.

Taguri: , , , ,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *