HomeDulciuriPlăcintePlăcintă sârbească

Plăcintă sârbească

Complexitate: medie
Timp preparare: 1h 15min
Ustensile: 2 boluri, pensulă pentru uns, planşetă/fund de lemn, sucitor, tava 20cm/30cm smălţuită sau cratiţă rotunda de diametru 30cm
Porţii: -
VN:F [1.9.17_1161]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Ingredientele pentru reţeta plăcintă sârbească

-aluat
500g făină
3 linguri ulei
sare
300ml lapte sau apă
15g drojdie
-umplutura
500g telemea puţin sarată (sau caş de vacă puţin sărat)
6 ouă
zahăr brun
zahăr vanilat (cu vanilie naturală) pentru sirop

Bookmark and Share

Preparare plăcintă sârbească

  1. Se face un aluat vartos din lapte, drojdie, 1/2 lingurita sare, ulei si faina.
  2. Se framanta bine si se intind 3 foi cat tava.
  3. Este bine sa se foloseasca o tava 20/30cm smaltuita sau o cratita rotunda cu diametru~30 cm.
  4. Se rade branza, iar ouale se bat bine, cate 3 oua in fiecare bol.
  5. Se unge tava cu ulei, se pune in ea o foaie de aluat.
  6. Se pune jumatate din branza uniform pe foaie, se presara zahar dupa gust (1-2 linguri).
  7. Se unge totul cu 3 oua batute si se adauga alta foaie.
  8. Se pune pe ea restul de branza, zahar si iar ou.
  9. Se acopera cu ultima foaie si se baga in cuptorul incins (180 grade).
  10. Cand s-a rumenit se verifica daca e coapta cu un pai.
  11. Se scoate placinta din cuptor si se toarna in tava 250 ml sirop facut din apa, zahar 2-3 linguri si zahar vanilat.
  12. Se baga iarasi in cuptor pentru 5-10 minute si se serveste calda

Recomandări pentru reţeta plăcintă sârbească

Taguri: , , , ,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *