HomeDulciuriDulciuri diverseClătite cu dulceaţă

Clătite cu dulceaţă

clătite cu dulceaţă
Complexitate: redusa
Timp preparare:
Ustensile: castron/bol, tel, tigaie cu coadă, polonic, spatule sau indemnare de a întoarce clătita, farfurie
Porţii: -
VN:F [1.9.17_1161]
Rating: 5.0/5 (2 votes cast)

Ingredientele pentru reţeta clătite cu dulceaţă

  • 250g făină
  • 1/2l lapte
  • 1 praf de sare
  • o linguriţă de bicarbonat stins în zeamăde lămâie
  • 3 ouă
  • ulei pentru prăjit
Clătite cu dulceaţă, 5.0 out of 5 based on 2 ratings Bookmark and Share

Preparare clătite cu dulceaţă

  1. Se pune faina amestecata cu bicarbonatul intr-un castron.
  2. Se adauga ouale si putin lapte si se amesteca bine.
  3. Dupa ce aluatul s-a omogenizat se incorporeaza laptele putin cate putin, pana ce compozitia capata consistenta unei smantani subtiri.
  4. Se pune o tigaie cu coada sa se infierbinte pe foc potrivit.
  5. Se pune putin ulei in tigaie, apoi se ia cu polonicul din compozitie si se toarna in tigaia fierbinte, miscand tigaia pentru o aplicare uniforma.
  6. Cand clatita s-a facut pe o parte, se intoarce cu ajutorul unei spatule.
  7. Clatita trebuie sa fie subtire, daca e groasa se va lua mai putin aluat la urmatoarele clatite.
  8. Din cand in cand se amesteca compozitia ca sa nu ramana prea groasa pe fundul castronului.
  9. Pe masura ce se prajesc, se aseaza clatitele pe o farfurie.
  10. Clatitele pot fi folosite ca aperitiv daca sunt umplute cu diverse creme (brinza, pate, ciuperci).
  11. Clatitele pot fi folosite ca desert cand sunt umplute cu dulceata sau cu creme dulci.
 

Recomandări pentru reţeta clătite cu dulceaţă

Cand sunt folosite ca aperitiv, se poate pune in compozitie marar verde tocat.

Taguri: , , ,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *