HomeDulciuriDulciuri diverseCiocolată de casă

Ciocolată de casă

Complexitate: medie
Timp preparare: 30 minute
Ustensile: -oala de 1l, tel,un castron de plastic, mixer, tava, folie de ceolofan,cutit
Porţii: -
VN:F [1.9.17_1161]
Rating: 5.0/5 (2 votes cast)

Ingredientele pentru reţeta ciocolată de casă

  • 500g zahăr brun
  • 150g unt
  • 75g cacao
  • 150g apă
  • 500g lapte praf
  • 150g alune sau nucă
Ciocolată de casă, 5.0 out of 5 based on 2 ratings Bookmark and Share

Preparare ciocolată de casă

  1. Zaharul si cacao  se pun cu apa in oala.
  2. Se pune oala pe foc si se amesteca pana se topeste si se leaga  siropul obtinut.
  3. Se rastoarna siropul fierbinte in castron, se adauga laptele praf si se amesteca bine cu mixerul cu paletele pentru frământat sau cu o lingura de lemn.
  4. Se poate pune castronul intr-un vas cu apa ferbinte pentru a intarzia intarirea compozitiei.
  5. Cand s-a omogenizat compozitia bine se adauga untul si se amesteca totul iarasi.
  6. Se adauga alunele sau nucile tocate marunt cu cutitul.
  7. Se toarna toata compozitia pe o folie de celofan asezata intr-o tava sau direct intr-o tava de tabla/ceramica intinsa unsa in prealabil cu putin unt.
  8. Se intinde compozita intr-un strat de 1 cm grosime.
  9. Dupa 15 minute se da semne cu cutitul la batoanele de ciocolata.
  10. Se lucreaza foarte repete ca sa nu se intareasca compozitia inainte de a fi totul gata.
  11. In caz ca compozitia nu s-a intarit destul de tare dupa aproximativ 2 ore puteti face bilute de ciocolata date prin fulgi de cocos sau prin cacao. Astfel obtineti trufe de ciocolata de casa.

Recomandări pentru reţeta ciocolată de casă

Taguri: , , ,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *