HomeDulciuriCuib de viespi

Cuib de viespi

cuib de viespi
Complexitate: medie
Timp preparare: 2h
Ustensile: -tel, lingura, tava de copt, hartie de copt, planseta de lemn, sucitor, cutit, oala mica
Porţii: 9 persoane
VN:F [1.9.17_1161]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Ingredientele pentru reţeta cuib de viespi

Aluatul

  • 1kg faină albă (eu însă am folosit un mix de aprox. 800g făină albă şi 200g făină integrală)
  • o ceaşcă zahăr (zahăr brun)
  • 50g unt topit
  • 3 ouă mari bătute bine
  • 2 căni de lapte
  • 1 cub de drojdie proaspătă
  • seminţele de la un sfert de baton de vanilie

Umplutura

  • 300g unt
  • 200g zahăr brun
  • seminţele de la un baton de vanilie
  • 150g-200g de nucă măcinată
Bookmark and Share

Preparare cuib de viespi

Aluatul

  1. Se face un aluat asemanator in mare celui folosit si la cozonac.
  2. Se cerne faina si pun urmatoarele ingrediente peste faina: un cub de drojdie proaspata dizolvata intr-o cana mare de lapte, o ceasca de zahar, un praf de sare si 3 oua mari batute bine.
  3. Se amesteca cu faina sau pur si simplu se pun intr-o masina de facut paine pentru a framanta toate ingredientele. Aluatul trebuie sa fie vartos.
  4. Lasati aluatul aproximativ o ora la crescut.
  5. Pe o planseta de lemn mare presarati putina faina alba si folosi jumatate din aluat pe care il intindeti bine cu sucitorul pana are grosimea de aproximativ o jumatate de cm. Poate fi si mai gros.
  6. Dupa ce ati intins aluatul, folositi jumatate din umplutura de mai jos de unt si intindeti pe toata suprafata foii.
  7. Presarati un strat subtire de nuca peste crema crema si foaie.
  8. Puteti opta sa puneti pe o latura a foii, latura mai mare, un strat subtire de gem mai gros. Gemul sa fie de caise sau doar visine din dulceta, sa nu fie lichid pentru ca altfel curge in tava cand se coace.
  9. Incepeti sa rulati usor foaia incepand din partea cu gemul (daca ati pus gem) si latura mare a foii (in caz ca e dreptunghiulara foaia). Rulati pana la capat, sa obtineti forma unei rulade.
  10. Taiati rulada cu un cutit in felii de aprox. 3 cm.
  11. Asezati toate feliile/rulourile taiate intr-o tava tapetata cu putina faina sau cel mai bine este sa folositi hartie de copt.
  12. Fiecare rulou (cuib de viespe) se poate unge putin cu ulei sau da prin nuca pentru a se dezlipi usor dupa ce le scoateti din cuptor
  13. Dati la cuptor tava (de fapt in final va vor iesi doua tavi mari ) pentru 30 minute la 180 grade.
  14. La sfarsit, dupa ce s-au copt rulourile,  puteti folosi o cana de lapte pe care o varsati usor peste fiecare rulou.

Umplutura

  1. Untul se lasa in prealabil 30min-1h la temperatura camerei pentru a se putea usor face crema din el.
  2. Intr-un bol puteti mixa sau puteti folosi telul pentru a incorpora zaharul in unt.
  3. Puneti si semintele de la 1 baton de vanilie in aceasta crema si mixati totul pana cand zaharul se mai topeste. Nu e neaparat necesar sa fie 100% topit in unt.

Recomandări pentru reţeta cuib de viespi

Se pot servi ca atare sau impreuna cu o cana de lapte la micul dejun.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *