HomeConserveGhiveci pentru iarnă

Ghiveci pentru iarnă

Complexitate: medie
Timp preparare: 1h 30min
Ustensile: oala, planşetă de lemn, cutit, borcane de sticlă
Porţii: -
VN:F [1.9.17_1161]
Rating: 4.5/5 (4 votes cast)

Ingredientele pentru reţeta ghiveci pentru iarnă

5 buc vinete
5 buc dovlecei
10 ardei graşi sau gogoşari
1kg fasole verde opărită
1/2kg conopidă desfăcută în bucheţele şi opărită
1/2kg ceapă
4 buc morcov
2 buc păstârnac
2 buc pătrunjel
1 buc ţelină
2-3kg roşii
300ml ulei
sare după gust

Ghiveci pentru iarnă, 4.5 out of 5 based on 4 ratings Bookmark and Share

Preparare ghiveci pentru iarnă

  1. Se curata vinetele, se taie rondele, se pune sare pe rondele, dupa care se spala si se scurg bine.
  2. Se curata dovleceii si se taie tot rondele.
  3. Fasolea se curata si se opareste, la fel si conopida
  4. Radacinoasele se curata, se spala si se taie rondele subtiri.
  5. Ceapa se curata, se spala si se taie solzisor.
  6. Ardeii se curata de cotor, se spala, se taie rondele si rosiile la fel.
  7. Intr-o cratita mare, dar care sa incapa in cuptor, se aseaza legumele in straturi.
  8. Dupa fiecare strat se presara sare de muraturi, adica sare mare neiodată.
  9. Pe fundul cratitei se aseaza un strat generos de rosii, apoi ceapa, radacinoasele, vinetele, ardeii, conopida, pastaile, dovleceii, iar deasupra rondele de rosii.
  10. Se toarna uleiul si se da la cuptor pana ce se fierb bine toate legumele.
  11. Nu se amesteca cu lingura se lasa asa straturile si se pune fierbinte in borcane tot straturi.
  12. Se capseaza borcanele si se bag in cuptorul incins.
  13. Pentru siguranta se fierb borcanele a doua zi 30 minute in baie de apa.

Recomandări pentru reţeta ghiveci pentru iarnă

Taguri: , , , , , , , , , , ,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *