HomeBucătărie internaţionalăTăiţei de orez cu legume, făcuţi în stil asiatic

Tăiţei de orez cu legume, făcuţi în stil asiatic

Complexitate: redusa
Timp preparare: 30min
Ustensile: strecurătoare metalica, wok sau tigaie, planşetă de lemn, cuţit, lingura de lemn
Porţii: 4 persoane
VN:F [1.9.17_1161]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Ingredientele pentru reţeta tăiţei de orez cu legume, făcuţi în stil asiatic

  • 200g tăiţei de orez
  • 1 usturoi verde sau 2 căţei de usturoi uscat
  • 1 legătură ceapa verde sau 1 ceapă medie uscată
  • 2-3 morcovi medii
  • 1 lingura de ghimbir proaspăt tăiat cubuleţe mici
  • 10 linguri soia
  • 1 lingurită fulgi de chili
  • 5 linguri ulei susan sau ulei masline
  • praf de sare
Bookmark and Share

Preparare tăiţei de orez cu legume, făcuţi în stil asiatic

  1. Se pun tăiţeii de orez în apă fiartă şi se lasă 5 minute la fiert, după care se pun la scurs în strecurătoare.
  2. Se taie toate legumele fâşii.
  3. Se pun usturoiul şi fulgii de chili la prăjit in wok in 3 linguri de ulei de susan.
  4. Dupa 1 minut se pune şi ceapa la prăjit
  5. Se mai lasă 2 minute după care se pun restul de legume.
  6. Se asesoneaza legumele cu puţină sare şi cubuleţele de ghimbir (sau praf de ghimbri).
  7. Se lasa aproximativ 5 minute timp în care se amestecă totul. Legumele trebuie sa îsi pastreze culoarea, deci nu lăsaţi mai mult pe foc
  8. După cele 5 minute, aruncaţi în tigaie si tăiţeii, amestecaţi totul si puneti 5 linguri de sos de soia.
  9. Mai lăsaţi aprox. 2 minute si mai turnaţi 5 linguri de sos de soia.
  10. Mai puneti chili sau sare daca e nevoie şi luati de pe foc. Tăiţeii se servesc calzi.

Recomandări pentru reţeta tăiţei de orez cu legume, făcuţi în stil asiatic

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *