Supă de bostan

supă de bostan
Complexitate: medie
Timp preparare: 45min
Ustensile: oală, mixer vertical sau normal 
Porţii: -
VN:F [1.9.17_1161]
Rating: 3.7/5 (3 votes cast)

Ingredientele pentru reţeta supă de bostan

  • un bostan de aprox. 1kg (bostan pentru supa; exista si bostan special pentru placinta)
  • 3 cepe de marime medie
  • 2 morcovi
  • 3 catei de usturoi
  • 2 crengute de rosmarin verde
  • jumatate lingurita de piper
  • sare, dupa gust
  • ulei
Supă de bostan, 3.7 out of 5 based on 3 ratings Bookmark and Share

Preparare supă de bostan

  1. Se pregătesc ingredientele: dovleacul se curăţă de coajă şi se taie bucăţi, morcovul se taie rondele şi ceapa se toacă mărunt.
  2. Se pune o oală de cel puţin 4 litrii pe foc şi se toarnă uleiul pentru călit ceapa.
  3. Se adaugă sarea, ceapa şi piperul.
  4. Se amestecă cu o lingură de lemn toate aceste ingrediente.
  5. Când ceapa e aproape călită se adauga căţeii de usturoi.
  6. Se adaugă morcovul.
  7. Se rup frunzele de rozmarin de pe crenguţe şi se adaugă în oală.
  8. Se pun bucăţile de dovleac în oală, peste care se adaugă apa, dar apa să nu acopere bucăţile de bostan. Nivelul apei să fie cu două degete sub nivelul bostanului.
  9. Se pune capacul şi se lasă la fiert la foc mediu timp de 20-25 minute.
  10. Se incearcă bostanul şi mai ales morcovul (morcovul fierbe mai greu) cu o furculiţă.
  11. Dacă morcovul şi implicit bostanul sunt moi atunci se stinge focul şi se bagă mixerul vertical sau mixerul obisnuit cum e şi cel din poza, însa sa fiţi atenţi să nu atingeţi cu el marginile oalei (să nu stricaţi oala).
  12. E gata când totul arată ca în imagine: supa trebuie să fie cremoasă.
  13. Aceasta cremă supă de dovleac se serveşte cu pâine prăjită/crutoane şi puteţi decora cu seminţe de dovleac şi mărar (în loc de mărar puteţi folosi şi pătrunjel).

Recomandări pentru reţeta supă de bostan

Taguri: , ,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *