HomeBorşuri, supe şi ciorbeCiorbe şi supe cu legume

Ciorbe şi supe cu legume

Supă cremă de chimen

Supa cremă de chimen este uşor de preparat, totul este să aveţi la dispoziţie 45 minute libere, câteva legume şi un mixer vertical.

Etichete , , , , , Lasă un comentariu

Supă de bostan

Supa cremă de dovleac/bostan este specifică sezonului de toamnă, atunci când piaăa este plină de bostani. Puteţi folosi orice tip de bostan, dar există bostan folosit în special la supe şi alt tip de bostan folosit la placintă (întrebaţi vânzătorul). Pulpa conţine mai multe vitamine între care vitamina A în special, săruri minerale, hidraţi de carbon, rotide. Seminţele de bostan conţin ulei în proportie de 40% şi lecitina, fitosterine, protide, rezine şi enzime.

Etichete , , Lasă un comentariu

Supă de roşii

Pentru a vă menţine sănătatea vă recomand să consumaţi această supă de roşii. Pentru supa de roşii se pot folosi roşii proaspete dacă e sezonul lor sau suc de roşii, acesta fiind chiar mai sănătos decât roşiile proaspete deoarece contine o cantitate mare de licopen, o substanţă cu proprietăţi antioxidante.

Etichete , , , , , , , Lasă un comentariu

Ciorbă moldovenească de fasole boabe

Se apropie perioada de post şi de aceea m-am gandit să scriu această reţetă de ciorbă moldovenească cu fasole boabe care este pe placul celor care vor să renunţe o perioadă la mâncăruri gătite cu carne.

Etichete , , , , , , , , , , , , 2 comentarii