Supă de găină

supă de găină
Complexitate: medie
Timp preparare: 1h 30min
Ustensile: oală de 5l, planşetă de lemn, cuţit, sucitor (daca se fac tăiţei), lingură de lemn
Porţii: -
VN:F [1.9.17_1161]
Rating: 5.0/5 (1 vote cast)

Ingredientele pentru reţeta supă de găină

  • 2 bucăţi picioare găină sau curcan (sau combinaţie: aripi şi picioare)
  • 1 ceapă mare
  • 1-2 morcovi
  • 1 pătrunjel
  • 1 păstârnac
  • 1 ţelină mică
  • 1 legatură pătrunjel frunze
  • sare
  • 2 ouă, griş şi ulei pentru găluşte sau tăiţei de casă
Supă de găină, 5.0 out of 5 based on 1 rating Bookmark and Share

Preparare supă de găină

  1. Se spala pulpele si se oparesc bine.
  2. Se pun la fiert in 3 litri apa.
  3. Se ia spuma cand da in clocot si se lasa sa fiarba la foc mic.
  4. Se pun legumele la fiert, separat, in alta oala mai mare.
  5. Cand e aproape fiarta carnea se scoate din oala si se adauga in oala cea cu legume (oala cu supa).
  6. Se sareaza dupa gust.
  7. Cand s-au fiert legumele, se adauga galustele sau taiteii fierti.
  8. Pentru a face galustele amestacam grisul cu uleiul. Se adauga ouale si se freaca bine cu lingura.
  9. Se pun galustele cu o lingurita in supa care clocoteste si se stropesc cu apa in 3 rinduri.
  10. Se opreste focul cand sunt fierte si se pune un capac
  11. Se mai clocoteste putin; se adauga patrunjel tocat si se opreste focul.
  12. Daca se doresc taitei se face un aluat tare dintr-un ou, un praf sare, 1 lingura apa si faina. Se intinde o foaie cat mai subtire, se lasa sa se usuce. Se presara faina pe foaie, se ruleaza si se taie taitei cat mai subtiri.
  13. Se clocoteste apa si se pun la fiert taiteii.
  14. Se strecoara si se pun in supa.
  15. Patrunjelul se poate adauga direct in bolurile in care se serveste supa.
  16. Carnea si legumele se pot servi cu mujdei de usturoi sau sos de hrean.
 

Recomandări pentru reţeta supă de găină

Optional se pot pune si 2-3 cartofi

Taguri: , , , , , , , , ,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *