HomeBorşuri, supe şi ciorbeCiorbe şi supe cu carneCiorbă cu perişoare din peşte

Ciorbă cu perişoare din peşte

Complexitate: medie
Timp preparare: 50min
Ustensile: planşetă de lemn, cuţit, răzătoare, oală de 4-5 litri
Porţii: 8 persoane
VN:F [1.9.17_1161]
Rating: 5.0/5 (1 vote cast)

Ingredientele pentru reţeta ciorbă cu perişoare din peşte

  • 1kg peşte cu oase puţine (şalău ,somn)
  • 0,5l borş sau mai mult dacă nu e acru tare
  • 2 ouă şi puţin miez de paine
  • 1 lingură faină
  • 1 morcov
  • 1 păstârnac
  • 1 pătrunjel
  • 1 felie ţelină
  • 1 ceapă
  • 1 ardei
  • 1 roşie
  • 2-3 linguri ulei
  • leuştean
  • sare
Ciorbă cu perişoare din peşte, 5.0 out of 5 based on 1 rating Bookmark and Share

Preparare ciorbă cu perişoare din peşte

  1. Se curata si se spala legumele bine.
  2. Se toaca ceapa, iar radacinoasele se dau pe razatoarea mare.
  3. Se calesc bine in ulei, se sting cu 2 litri de apa si se lasă sa fiarba
  4. Cand clocoteste se adauga ardeiul tocat si rosia data pe razatoare.
  5. Cand sunt fierte legumele se adauga bors dupa gust si se potriveste de sare.
  6. Pestele se curata, se spala, se indeparteaza capul si oasele si se toaca cu masina de tocat.
  7. Se amesteca carnea tocata cu 2 oua, cu putin miez de paine, faina, sare si verdeturi tocate.
  8. Se fac din compozitie perisoare mici si se pun pe un fund de lemn umed
  9. Se pun perisoarele in ciorba cand clocoteste (dupa ce s-a pus borsul)
  10. Dupa 10 -15 minute de fierbere se pune leusteanul tocat si se opreste focul.

Recomandări pentru reţeta ciorbă cu perişoare din peşte

Taguri: , , , , , , , , , , ,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *