Ciorbă de găină

Complexitate: medie
Timp preparare: 2h 30min
Ustensile: cratiţă/oala de 5l, lingură de lemn, planşeta de lemn, cuţit, răzătoare
Porţii: -
VN:F [1.9.17_1161]
Rating: 5.0/5 (1 vote cast)

Ingredientele pentru reţeta ciorbă de găină

  • 1 găină fără piept şi picioare (tacâmuri de găină)
  • 1 ceapă
  • 1-2 morcovi
  • 1 pătrunjel
  • 1 păstârnac mic
  • 1 felie ţelină
  • 1 ardei gras
  • 2-3 roşii
  • 1 litru borş
  • 1 legatură leuştean
  • 1 ou şi făină pentru tăiţei

 

Ciorbă de găină, 5.0 out of 5 based on 1 rating Bookmark and Share

Preparare ciorbă de găină

  1. Se taie gaina in portii, se spala si se opareste bine.
  2. Se pune intr-o oala bucatile de carne cu 4 litri apa si se pune la fiert
  3. Se ia spuma daca se formeaza.
  4. Se lasa sa fiarba la foc mic (~1-2ore).
  5. Se curata legumele (fara rosii), se spala si se toaca toate marunt.
  6. Se adauga in oala cand carnea de gaina e aproape fiarta
  7. Rosiile se spala si se rad pe razatoare, se adauga putin mai tarziu decat celelalte legume.
  8. Cand carnea si zarzavatul e fiert se adauga borsul fiert dupa gust si se sareaza ciorba tot dupa gust.
  9. Se adauga tăiţeii de casă fierti.
  10. Se mai clocoteste putin ciorba si se opreste focul.
  11. Se pune leusteanul tocat si se poate servi.

Recomandări pentru reţeta ciorbă de găină

Taguri: , , , , , , , ,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *