Borş de perişoare

Complexitate: medie
Timp preparare: 1h 15min
Ustensile: oală
Porţii: -
VN:F [1.9.17_1161]
Rating: 5.0/5 (1 vote cast)

Ingredientele pentru reţeta borş de perişoare

  • 1 os de vacă (opţional)
  • 1/2kg carne tocată
  • 2 ouă
  • 1 lingură făină
  • 1 ceapă mare
  • 1 morcov mare
  • 1 păstârnac mic
  • 1/2 ţelină mică
  • 2 linguri orez
  • 2-3 roşii (se opăresc şi se decojesc)
  • borş
  • pătrunjel şi leuştean
  • 2-3 linguri smântână
Borş de perişoare , 5.0 out of 5 based on 1 rating Bookmark and Share

Preparare borş de perişoare

  1. Se fierbe osul daca aveti, daca nu aveti os se pune 2-3 litri de apa la fiert.
  2. Orezul se umfla in putina apa.
  3. Se amesteca carnea cu orezul, sare dupa gust si verdeturi cine doreste.
  4. Se adauga 2 oua si 1 lingura faina si se amesteca bine.
  5. Se fac din acest amestec niste perisoare si se pun in apa cand clocoteste (pentru a fi perisoarele cat mai uniforme se ia din compozitie cu o lingurita)
  6. Zarzavatul se curata, se spala si se toaca cuburi mici.
  7. Se pun in oala toate zarzavaturile cu exceptia rosiilor care se adauga dupa ce e fiert morcovul.
  8. Se adauga bors si sare dupa gust, iar cand e gata de fiert se pune patrunjel si leustean verde.
  9. La sfârşit, când borşul e gata, se poate drege cu smantana si 1 ou. Se pune smantana cu oul intr-un castron si se amesteca repede adaugand cate un pic de bors ferbinte.Cand s-a umplut castronul se toarna in oala si se amesteca repede.
 

Recomandări pentru reţeta borş de perişoare

Se poate folosi pentru perisoare carne tocata de porc slaba sau de pasare. Se pot face perisoarele si fara orez mai ales alea din carne de porc sau pasare

Taguri: , , , , , , , , , , , ,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *