HomeBorşuri, supe şi ciorbeBors pentru acrit ciorbe

Bors pentru acrit ciorbe

Complexitate: redusa
Timp preparare:
Ustensile: -
Porţii: -
VN:F [1.9.17_1161]
Rating: 5.0/5 (1 vote cast)

Ingredientele pentru reţeta bors pentru acrit ciorbe

  • 1kg tărâţe de grâu
  • 2 ceşti mari de mălai
  • 3 kg huşte
  • 8 kg apă clocotită
  • 2-3 crenguţe de vişin cu frunze
  • 2 crenguţe de cimbrişor de câmp
Bors pentru acrit ciorbe, 5.0 out of 5 based on 1 rating Bookmark and Share

Preparare bors pentru acrit ciorbe

  1. Se pune într-o oală mare de inox tărâţa cu mălaiul
  2. Se toarnă 2kg huşte şi se amestecă bine până ce se umezeşte tărâţa cu mălaiul.
  3. Dacă nu s-au umezit se mai adaugă puţin borş, dacă aveţi borş, daca nu, atunci apa rece.
  4. Se pun crenguţele de vişin şi cimbrişor.
  5. Se toarna apa clocotită în oală peste tărâţe şi se amestecă bine.
  6. Se acoperă şi se înfăşoară oală într-o pătură pentru a fermenta.
  7. După 12 ore se adaugă şi restul de huşte şi iarăşi se amestecă.
  8. Se gustă după o zi dacă s-a acrit  borşul rezultat şi se scurge.
  9. Se vor păstra huşte pentru următoarea tură de borş.
  10. Dacă s-a acrit bine, peste huştele rămase se poate turna iarăşi apă clocotită de 1-2 ori.

Recomandări pentru reţeta bors pentru acrit ciorbe

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *