HomeBăuturiLactateIaurt de casă

Iaurt de casă

Complexitate: redusa
Timp preparare:
Ustensile: borcan de sticlă sau oală de lut, oală inox
Porţii: -
VN:F [1.9.17_1161]
Rating: 5.0/5 (2 votes cast)

Ingredientele pentru reţeta iaurt de casă

  • 2l lapte de vacă
  • 2 linguri smântână
Iaurt de casă, 5.0 out of 5 based on 2 ratings Bookmark and Share

Preparare iaurt de casă

  1. Se fierbe 1 litru lapte si cand s-a racit se amesteca cu laptele nefiert si smantana.
  2. Se pune in borcane de sticla sau oale de lut si se lasa 1-2 zile la temperarura constanta(~20 grade)
  3. Se incearca daca e facut ,se baga la frigider si se consuma in 2 zile.
 

Recomandări pentru reţeta iaurt de casă

Se poate face si din lapte degresat din comert, dar ideal este sa folositi lapte de la tarani/lapte bio care este mult mai gras decât cel din comerţ.

Taguri: ,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *