HomeBăuturiBăuturi alcooliceVişinată

Vişinată

vişinată
Complexitate: redusa
Timp preparare: 30min, aşteptare 2 săptămâni
Ustensile: damigeană, tifon
Porţii: -
VN:F [1.9.17_1161]
Rating: 4.7/5 (3 votes cast)

Ingredientele pentru reţeta vişinată

  • 5kg vişine
  • 2kg zahăr
  • 1-2 litri alcool 80 grade
Vişinată, 4.7 out of 5 based on 3 ratings Bookmark and Share

Preparare vişinată

  1. Se spala visinile si se pun intr-o damigeana.
  2. Se pune un rand de visine, pe urmaun rand de zahar etc.
  3. Se acopera cu un tifon gura damigenei.
  4. In fiecare zi se zdruncina damigeana.
  5. Dupa 2-3 saptamani se pune 1 litru alcool si se amesteca bine.
  6. Cand se doreste consumata se scurge siropul si se amesteca cu restul alcoolului.
  7. Visinile din visinată se pot folosi la prepararea prajiturilor.

Recomandări pentru reţeta vişinată

Se poate servi cu câteva cuburi de gheaţă.  

Taguri: , ,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *