HomeBăuturiBăuturi alcooliceStrugurată

Strugurată

strugurată
Complexitate: redusa
Timp preparare: 30min, aşteptare 1 săptămână
Ustensile: recipient cu capac/damigeană, cratiţă, tifon
Porţii: -
VN:F [1.9.17_1161]
Rating: 3.3/5 (8 votes cast)

Ingredientele pentru reţeta strugurată

  • 6kg struguri ananas
  • 1kg zahăr
  • 1 litru alcool dublu rafinat
Strugurată, 3.3 out of 5 based on 8 ratings Bookmark and Share

Preparare strugurată

  1. Se spala strugurii si se pun boabele strivite intr-un recipient cu capac.
  2. Printre boabe se pune zaharul si se agita 2-3 zile pentru a dizolva zaharul.
  3. Apoi se adauga alcoolul si se lasa la macerat pana se doreste sa fie servit.
  4. Se strecoara lichiorul iar boabele se pun intr-o cratita.
  5. In cratita cu boabele de struguri se adauga 300ml apa si se pune pe foc.
  6. Dupa ce a clocotit bine se opreste focul iar cind s-a racit se strecoara.
  7. Lichidul rezultat se amesteca cu cantitatea de lichior obtinut.
  8. Se adauga alcool dupa gust.
 

Recomandări pentru reţeta strugurată

Se pot folosi orice struguri negri dar sa fie tamaiosi. Se poate servi cu câteva cuburi de gheaţă.

Taguri: ,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *