HomeBăuturiBăuturi alcooliceCireşată

Cireşată

cireşată
Complexitate: redusa
Timp preparare: 30min, aşteptare 2 săptămâni
Ustensile: damigeană, tifon
Porţii: -
VN:F [1.9.17_1161]
Rating: 3.7/5 (12 votes cast)

Ingredientele pentru reţeta cireşată

  • 5kg cireşe dulci şi amare
  • 2kg zahăr (de preferat zahăr brun)
  • 1-2l alcool 80 grade
Cireşată, 3.7 out of 5 based on 12 ratings Bookmark and Share

Preparare cireşată

  1. Se spală cireşele şi se pun într-o damigeană astfel: un rând de cireşe, un rând de zahăr, iar un rând de cireşe, un rând de zahăr etc.
  2. Se acoperă cu un tifon gura damigenei.
  3. În fiecare zi se zdruncină damigeana pentru a se amesteca totul.
  4. După 2-3 săptămâni se pune 1 litru alcool şi se amestecă bine.
  5. Când urmează a fi consumată, se scurge siropul şi se amestecă cu restul alcoolului.

Recomandări pentru reţeta cireşată

Se poate servi cu câteva cuburi de gheaţă ca în imagine.  

Taguri: , ,

2 Responses to Cireşată

  1. Corina spune:

    Buna ziua.Am primit cateva kg de cirese dulci,imi doresc foarte mult sa fac ciresata.pot sa le folosesc chiar daca sunt dulci?Toate retetele sunt cu cirese amare….ajutati-ma va rog cu un sfat…multumesc.

  2. ioana hotea spune:

    multumesc de retete cautam ciresata cred ca asta e cea mai potrivita multumesc mult

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *