HomeBăuturiBăuturi alcoolice

Băuturi alcoolice

Punci de whisky

Ingredientul principal al acestei reţete, Whisky (in Engleza vorbita in Scotia) sau whiskey (in Engleza vorbita in Irlanda sau America) este o băutură alcoolică distilată, făcută din cereale fermentate.

Etichete , , , , , Lasă un comentariu

Cocktail de şampanie

Pentru această băutură cocktail de şampanie nu aveti nevoie decât de trei ingrediente principale: cafea, vermut şi şampanie de cea mai bună calitate.

Etichete , , , , Lasă un comentariu

Afinată

Afinata este un medicament, dacă este băut cu măsură. Afinele contin un amalgam de vitamine A, B1, B2, C, E. Ele fortifica sistemul imunitar şi sunt denumite „insulina vegetală” pentru conţinutul scăzut de zahăr.

Etichete , , Lasă un comentariu

Caisată

Caisata este o băutură cu o aromă deosebită. Caisele conţin vitaminele A (este fructul cu cel mai mare continut de vitamina A), complexul B, potasiu si betacaroten, ajuta la reglarea functiilor stomacului si la tonusul Dvs, mai ales dacă practicaţi un sport.

Etichete , , Lasă un comentariu

Cireşată

în caz că aveţi multe cireşe puteţi face această reţetă de cireşată. Cireşele reprezintă un puternic antioxidant natural, tonifică si detoxifică organismul. Ele conţin un complex de vitamine dintre care vitamina C în special, puţină vitamina A şi B, dar şi minerale ca magneziu, sodiu si potasiu, tot acest complex protejeaza vederea şi reduce oboseala.

Etichete , , 2 comentarii

Căpşunată

Căpşunele reprezintă un soi de fragi şi conţin vitamina C, complexul de vitamine B, acid folic. Ele au in componenţă şi fitonutrienţi si antioxidanţi, cei care şi dau culoarea roşie a lor. În concluzie recomand această reţetă de căpşunată care se face rapid şi nu se folosesc decat ingrediente de bază.

Etichete , , , Lasă un comentariu

Vişinată

Vişinata e o băutură gustoasă, ce se poate servi înainte de masă. Deasemenea vişinele din vişinată se pot folosi la diverse prăjituri. Vişinele au în componenţă complexul de vitamine B, vitamina C, dar deasemenea si mineralele fosfor, calciu si potasiu. Vişinele reduc nivelul colesterolului şi al zahărului în sânge.

Etichete , , Lasă un comentariu

Strugurată

Intr-o toamna am avut foarte multi struguri ananas de la parinti si m-am gindit sa pun intr-o damigeana boabe la fel cum puneam visine pentru visinata. Si asa a rezultat o strugurata, o licoare foarte buna.

Etichete , Un comentariu