HomeAperitiveAperitive cu peşteSalată de icre de ştiucă

Salată de icre de ştiucă

salată de icre de ştiucă
Complexitate: redusa
Timp preparare: 40min
Ustensile: tel sau mixer, bol, răzătoare
Porţii: -
VN:F [1.9.17_1161]
Rating: 5.0/5 (2 votes cast)

Ingredientele pentru reţeta salată de icre de ştiucă

  • 2 linguri icre ştiucă sau crap
  • 1 pahar ulei
  • zeama de la o jumătate de lămâie
  • 1 ceapă foarte mică
  • măsline
  • reţeta de icre este pentru aproximativ 250g icre la final
Salată de icre de ştiucă, 5.0 out of 5 based on 2 ratings Bookmark and Share

Preparare salată de icre de ştiucă

  1. Se pun icrele intr-un tifon si se tin in lapte la desarat. Asta daca stiti ca icrenele contin foarte multa sare, daca nu, atunci treceti direct la pasul numarul 2.
  2. Se adauga doua linguri de icre intr-un bol.
  3. Daca icrele au fost pastrate in prealabil in ulei, in borcan, atunci se freaca cu mixerul sau telul  fara a se adauga deocamdata ulei.
  4. Dupa 4-5 minute adaugati 1 lingura de ulei si iar mixati totul cu ajutorul mixerului; dupa alte 2 minute, adaugati iar 1 lingura de ulei. Repetati acest pas patru pana terminati uleiul.
  5. Recomandare: Daca la pasul patru icrele se taie (devin moi)  si nu se incheaga atunci adaugati putina zeama de lamaie (cam 1 lingura).  Daca in caz contrar icrele devin mult prea solide si se incheaga prea tare atunci adaugati putina apa, dar nu mai mult de 1-2 linguri (de preferat apa minerala).
  6. Veti avea de asteptat in jur de 30 minute de cand incepeti sa adaugati uleiul pentru a vedea ceva rezultate. Deci aveti rabdare. Cam dupa 40min deja incep sa arate cam cum trebuie: pufoase si albicioase. Dar ele devin mai albe si din cauza lamaii sau apei pe care o adaugati.
  7. La sfarsit, dupa ce icrele din bol au textura asteptata (ca in poza) si sunt cam 200-250g, adaugati zeama de la jumatatea de lamaie dupa gust si mixati totul. Zeama de lamaie se adauga pentru ca icrele sa capete un gust usor acrisor (ele sunt mai grele).
  8. Dupa zeama de lamaie, radeti pe razatoarea mica putina ceapa (de preferat ceapa rosie) si stoarceti ceapa rasa de zeama, pentru a nu da un gust amarui icrelor. Adaugati ceapa rasa la icre si iar mixati.
  9. Se aseaza in salatiera si se orneaza cu masline naturale.
 

Recomandări pentru reţeta salată de icre de ştiucă

Mixerul trebuie folosit tot timpul la viteza cea mai mica sau viteza 2 daca aveti mixer cu 5-6 viteze. Icrele de ştiucă sunt mai gustoase decât cele de crap. Salata de icre de ştiucă este albă la culoare, iar cea de crap are o culoare usor rozalie.

Taguri: , , , , , ,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *