HomeAperitiveAperitive cu legumeRuladă cu ciuperci

Ruladă cu ciuperci

Complexitate: medie
Timp preparare: 1h 30min
Ustensile: ceaşcă, lingură, bol, tavă
Porţii: -
VN:F [1.9.17_1161]
Rating: 5.0/5 (2 votes cast)

Ingredientele pentru reţeta ruladă cu ciuperci

-aluat

  • 1/2 kg făină
  • 25 g drojdie
  • 3 linguri ulei
  • 1/2 linguriţa sare
  • apă călduţă

-umplutura

  • 1kg ciuperci
  • 2 cepe
  • 1 morcov
  • 3 linguri ulei
  • 3 ouă
  • sare
  • piper
  • 1 lingura făină
  • mărar şi pătrunjel (facultativ ceapa verde 2 buc)
Ruladă cu ciuperci, 5.0 out of 5 based on 2 ratings Bookmark and Share

Preparare ruladă cu ciuperci

-aluat
  1. Se dizolva drojdia cu o ceasca de apa, se adauga uleiul, sare si se toarna totul peste faina pusa intr-un castron.
  2. Se amesteca bine si se adauga apa pana devine un aluat vartos care se framanta 15 minute.
  3. Se lasa la crescut 30 minute.
-umplutura
  1. Se curata si se spala ciupercile, ceapa si morcovul.
  2. Se toaca ciupercile si ceapa marunt si se pun la calit in 3 linguri ulei.
  3. Morcovul se rade pe razatoarea mica si se pune peste ceapa si ciuperci.
  4. Cand a scazut toata zeama se stinge focul si se lasa sa se raceasca.
  5. Se adauga 3 oua, faina, sare si piper dupa gust, verdeturile tocate si se amesteca bine.
  6. Se fac 3 foi din aluat se umplu cu ciupeci si se ruleaza.
  7. Se aseaza ruladele intr-o tava unsa si se dau cu ou pe deasupra.
  8. Se coc la cuptor 30-40 minute la 180 grade.
  9. Se acopera cu o folie cand se scot din cuptor pentru a se taia usor feliile.

Recomandări pentru reţeta ruladă cu ciuperci

Taguri: , , , , , , ,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *