HomeAperitiveAperitive cu legumePiroşti cu varză

Piroşti cu varză

Complexitate: medie
Timp preparare: 1h 15min
Ustensile: cuţit, planşetă lemn, oală, tavă pentru copt
Porţii: -
VN:F [1.9.17_1161]
Rating: 5.0/5 (1 vote cast)

Ingredientele pentru reţeta piroşti cu varză

-aluat

  • 0,5kg făină
  • 2 ouă
  • 3 linguri smântână
  • 1 lingură unt
  • 2 linguri ulei
  • 10 g drojdie
  • 1/2 linguriţă sare
  • lapte

-umplutură

  • 1 varză murată
  • 4 linguri ulei
  • 1 pahar apă
Piroşti cu varză, 5.0 out of 5 based on 1 rating Bookmark and Share

Preparare piroşti cu varză

-aluat
  1. Se face un aluat din faina, ulei, smantana,unt si drojdia dizolvata in lapte caldut.
  2. Se framanta bine si se adauga lapte pana este un aluat vartos.
-umplutura
  1. Varza se spala bine, se toaca fi si se pune cu ulei pe foc si se caleste 15 minute dupa care se adauga 1 pahar cu apa si se baga la cuptor .
  2. Varza se verifica sa nu se lipeasca de cratita
  3. Cand s-a rumenit bine se scoate din cuptor cratita cu varza.
  4. Se face din aluat o foie care se taie in patrate 4/4 cm.
  5. Pe fiecare patrat se pune varza calita, se lipesc pe margine si se coc in cuptor, unse cu ou.
  6. Tava in care se coc trebuie unsa bine cu ulei.
 

Recomandări pentru reţeta piroşti cu varză

Se poate folosi ca umplutura si varza dulce calita sau ciuperci calite. Daca este post se poate face aluatul din 1 cana apa calduta, 4 linguri ulei, 15 g drojdie si 1/2 kg faina.

Taguri: , , , , ,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *