HomeAperitiveAperitive cu legumeFasole boabe făcăluită

Fasole boabe făcăluită

fasole boabe făcăluită
Complexitate: medie
Timp preparare: 2h
Ustensile: oala, strecuratoare, lingura de lemn, tigaie, blender, castron, platou
Porţii: 6 persoane
VN:F [1.9.17_1161]
Rating: 5.0/5 (1 vote cast)

Ingredientele pentru reţeta fasole boabe făcăluită

  • 500g fasole boabe
  • 2 morcovi
  • 1 păstârnac
  • 1 pătrunjel
  • 1 ţelină mică
  • 3 cepe mari
  • 2-3 linguri bulion
  • 6 linguri ulei
  • mujdei de usturoi
  • sare după gust
Fasole boabe făcăluită, 5.0 out of 5 based on 1 rating Bookmark and Share

Preparare fasole boabe făcăluită

  1. Fasolea se alege si se spala, dupa care se tine pentru 8-12 ore in apa la umflat. E bine sa alegeti o fasole cu bobe albe.
  2. Dupa ce fasolea s-a umflat se spala bine.Fasolea se pune pe foc pana fierbe si dupa 10 minute de la primul clocot se arunca prima apa.
  3.  Se procedeaza la fel si cu a doua apa si in a 3-a apa se lasa fasolea sa fiarba.
  4. Se pregatesc ingredientele:1buc ceapa se taie marunt, morcovii, pastarnacul ,patrunjelul si  telina  se taie cubulete si se pun in oala cu fasole  cand este aproape fiarta.
  5. Separat se pregateste sosul pentru fasole.
  6. Se pune o tigaie pe foc si se toarna 2-3linguri de ulei in ea.
  7. Se stinge uleiul cu sarea.
  8. Se adauga 2 ceape tocate si se calesc.
  9. Cand ceapa s-a rumenit (aveti grija sa nu se arda) se adauga bulionul peste ea.
  10. Se amesteca bine bulionul cu ceapa  si se stinge focul.
  11. Cand fasolea este fiarta bine se scurge daca e multa zeama si se zdrobeste foarte bine cu mixerul sau masina de tocat.
  12. In fasolea zdrobita se adauga cateva linguri de ulei si se freaca bine cu mixerul.
  13. Se pune dupa gust sare si usturoi zdrobit.
  14. Se aseaza pe un platou si se pune sosul de ceapa deasupra.
  15. Se poate servi cu muraturi.

Recomandări pentru reţeta fasole boabe făcăluită

Taguri: ,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *