HomeAperitiveAperitive cu lactateTort aperitiv

Tort aperitiv

Complexitate: redusa
Timp preparare: 1h
Ustensile: cratiţă, tavă de tartă
Porţii: -
VN:F [1.9.17_1161]
Rating: 5.0/5 (1 vote cast)

Ingredientele pentru reţeta tort aperitiv

-pentru o foaie

  • 2 linguri ulei
  • 2 linguri făină
  • 250 ml lapte
  • 2 ouă
Tort aperitiv, 5.0 out of 5 based on 1 rating Bookmark and Share

Preparare tort aperitiv

  1. Pe foc mic se stinge faina cu uleiul, apoi se adauga putin cate putin laptele amestecand mereu pentru a nu se forma cocoloase. Dupa ce se raceste se adauga galbenusurile si albusurile batute spuma cu putina sare.
  2. Se pune aluatul rezultat intr-o tava mare de tarta tapetata cu unt si faina.
  3. Se coace la foc potrivit 15-20 minute.
  4. Se fac 3-4 foi care se ung cu diferite creme aperitive.
Creme aperitive 1) Brinza dulce frecata cu unt si marar. 2) Pateu de ficat frecat cu unt. 3) Ciuperci calite cu ceapa si ulei. 4) Ton in ulei frecat cu unt.(sau orice peste) Pentru ornat tortul se pot folosi gogosari, castraveti, rosii etc.  

Recomandări pentru reţeta tort aperitiv

Se pot face si rulade aperitiv. Foile pentru rulade se coc intr-o tava dreptunghiulara nu prea mare. Dupa coacere se scot pe un prosop si se ruleaza calde. Cand se racesc se ung cu crema si se ruleaza iarasi.

Taguri: , , ,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *