HomeAperitiveAperitive cu lactateRuladă cu urdă şi mărar

Ruladă cu urdă şi mărar

ruladă cu urdă şi mărar
Complexitate: medie
Timp preparare: 1h 15min
Ustensile: cratiţă, hârtie de copt, tavă 25/30cm
Porţii: -
VN:F [1.9.17_1161]
Rating: 3.7/5 (6 votes cast)

Ingredientele pentru reţeta ruladă cu urdă şi mărar

  • 4 linguri ulei
  • 4 linguri făină
  • 300ml lapte
  • 4 ouă

-crema

  • 300g urdă sau brânză de vaci proaspătă
  • 100g unt
  • 1 legatură mărar
  • sare
Ruladă cu urdă şi mărar, 3.7 out of 5 based on 6 ratings Bookmark and Share

Preparare ruladă cu urdă şi mărar

Preparare Blat
  1. Se căleşte făina în uleiul pus într-o cratiţă.
  2. Se adaugă laptele în 4 reprize şi se amestecă bine pănă se obţine o cremă omogenă.
  3. Se ţine pe foc până clocoteşte.
  4. Se lasă să se răcească şi apoi se adaugă gălbenuşurile şi se amestecă bine .
  5. Se bat albuşurile spuma cu un praf de sare şi se incorporează cu o lingură în compoziţie.
  6. Se pune hârtie de copt pe o tavă 25/30cm şi se toarnă compoziţia.
  7. Compoziţia se întinde uniform în tavă.
  8. Se încălzeşte cuptorul la 250 grade şi se bagă tava pentru 25 minute la 180 grade.
  9. Se scoate din cuptor blatul şi se rulează cald cu tot cu hârtie.
  10. Când s-a răcit se scoate hârtia şi se unge cu crema de mai jos; se rulează iar fără hârtie.
  11. Se bagă la frigider şi se taie când se doreşte a fi servită.
Preparare cremă
  1. Se freacă untul cu urda,  sare şi mărar tocat .

Recomandări pentru reţeta ruladă cu urdă şi mărar

Taguri: , ,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *