HomeAperitiveAperitive cu carneRuladă de pasăre umplută cu caşcaval, ciuperci şi cabanos

Ruladă de pasăre umplută cu caşcaval, ciuperci şi cabanos

Complexitate: medie
Timp preparare: 1h 30min
Ustensile: planşetă de lemn, cuţit, tavă/ena, platou
Porţii: 3 persoane
VN:F [1.9.17_1161]
Rating: 5.0/5 (3 votes cast)

Ingredientele pentru reţeta ruladă de pasăre umplută cu caşcaval, ciuperci şi cabanos

  • 1 piept mare de pui sau curcan (dezosat)
  • caşcaval
  • ciuperci fierte
  • 1-2 bucăti cabanos sau alt tip de cârnaţi subţiri
  • cimbru
  • sare
  • piper
  • 1 pahar vin alb
  • sfoară de legat
Ruladă de pasăre umplută cu caşcaval, ciuperci şi cabanos, 5.0 out of 5 based on 3 ratings Bookmark and Share

Preparare ruladă de pasăre umplută cu caşcaval, ciuperci şi cabanos

  1. Se întinde pieptul pe un fund de lemn se taie cu cuţitul în aşa fel sa rezulte o bucată de carne mare cât mai plată si se bate foarte bine.
  2. Se pune cabanosul intreg, felii de caşcaval, ciuperci şi se rulează.
  3. Se leagă bine cu sfoară, se aşează într-o tavă (poate fi o formă ena de chec)
  4. Se unge cu ulei, se sărează şi piperează puţin, se pune cimbru şi se toarnă vin amestecat cu un pahar de apă.
  5. Se bagă la cuptor la 180 grade timp de 1 oră, rotindu-se din când în când.
  6. Se scoate sfoara când e ferbinte şi se mai ţine la cuptor 10 minute.
  7. Se poate servi caldă ca friptură sau rece ca aperitiv.
 

Recomandări pentru reţeta ruladă de pasăre umplută cu caşcaval, ciuperci şi cabanos

Se poate folosi si muchi de porc sau vitel. Se poate face si numai cu cascaval si ciuperci.

Taguri: , , , , ,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *